Ekaterina Levental
Single releases Anna Cramer: Int Holt & Franz Liszt: Oh! Quand je dors

Digitale releases: 13 oktober (Anna Cramer – Int Holt) en 3 november (Franz Liszt – Oh! Quand je dors)

Contactpersonen:
Label/ 7 Mountain Records NL: Frerik de Jong  info@7mntn.com
Musici: Ekaterina Levental  ekaterinalevental@hotmail.com

Korte beschrijving album:

Ekaterina Levental is een multidisciplinaire performer: zangeres, harpiste en theatermaker. Of ze nu speelt of zingt, of zingt én speelt, zij laat steeds een beklijvende indruk achter op haar publiek. Geboren in Oezbekistan, Ekaterina woont en werkt in Amsterdam.

Int Holt is een lied van de Nederlandse componiste Anna Cramer, die 150 jaar geleden geboren werd in Amsterdam. Anna was gefascineerd door de dialecten en zocht naar verbinding tussen klank en de betekenis van het woord. Daarom kiest zij voor een gedicht van Klaus Groth, geschreven in het Nederduits. Het gedicht beschrijft de schoonheid van het woud (Int Holt), waar je graag wilt liggen als je dood bent, stil en koud.

Anna’s uitzonderlijk talent is nooit echt erkend, maar haar muziek is eigen en van een bijzondere kwaliteit, die je nog steeds direct aanspreekt. Anna leefde in roerige tijden, en was kwetsbaar als alleenstaande vrouw. Met haar onverzettelijkheid en eigenzinnigheid is ze een inspiratiebron voor Ekaterina.

Franz Liszt’ Oh! Quand je dors behoort tot één van hoogtepunten uit het liedrepertoire en is één van Liszt’s beroemdste liederen. Het is gebaseerd op een gedicht van de Franse romanticus Victor Hugo, en is een oproep om te transformeren naar een andere realiteit in een gezamenlijke droom.

Origineel geschreven voor piano, wordt het nu voor het eerst uitgevoerd met de harp. De arpeggio’s op de harp geven dit lied een hele nieuwe dromerige klankwereld. Zang en harp ontmoeten elkaar in tedere lange lijnen en nodigen de luisteraar uit om te dromen en zich mee te laten voeren in de fantasie en verbeelding.

Klik hier voor soloprogramma ‘Quand je dors’ (seizoen ’24- ’25)
Beide liederen maken onderdeel uit van het nieuwe solo programma van Ekaterina ‘Quand je dors’ dat vanaf het seizoen ’24-’25 speelt op de Nederlandse podia. Premiere: 20 maart 2024 – Rosa Spierhuis Laren

Videos: