Maat Saxophone Quartet
No one is too small

Fysieke- en digitale albumrelease: 19 April 2024

Distributie: PIAS NL

Contactpersonen
Label/ 7 Mountain Records NL: Frerik de Jong  info@7mntn.com
PR NL: Johan Kloosterboer/ De Nieuwsmakelaar  johan@nieuwsmakelaar.nl
Maat Saxophone Quartet (NL/ EN): info@maatsaxquartet.com

Korte beschrijving album:
Met No one is too small brengt Maat Saxophone Quartet een album uit over een urgent onderwerp: klimaatverandering. Maat SQ wordt gezien als een van de meest avontuurlijke saxofoonkwartetten van Nederland. Hun benadering van dit serieuze onderwerp waar we allemaal mee te maken hebben is verrassend genoeg zonder wanhoop en pessimisme. No one is too small communiceert het idee dat iedereen in staat is om op te staan tegen de enorme implicaties van temperatuurstijging waar onze planeet mee te maken heeft.

Zes hedendaagse componisten geven hun visie op hoe we dit kunnen bereiken: de noodzaak van een collectieve, wereldwijde verandering in de manier waarop we Moeder Natuur bedreigen: Camiel Jansen, die een achtergrond in jazz heeft, zet woede om in momentum; Ana Roque Antunes stelt de urgentie centraal met een strakke compositorische structuur; Frieda Gustavs schreef een analogie over de band tussen een moeder en een kind en hoe we onze planeet bedreigen; Peter Vigh brengt ons het inzicht dat we waarschijnlijk zo druk en bezet zijn dat we onze aandacht verliezen voor dat wat echt veel belangrijker is; Camila Menino gebruikt de ‘benauwende’ bisbigliando compositietechniek die een verlangen creëert om stabiliteit in de wereld te creëren; Luís Tinoco sluit het album af met langzaam transformerende harmonische veranderingen die de vraag oproepen: hoe zal de toekomst eruitzien?

No one is too small is geen activistisch muzikaal statement, maar een poging om mensen te laten inzien dat iedereen kan bijdragen aan een betere zorg voor onze omgeving. Het is een kwestie van liefde.

Cd-boekje klik hier voor pdf

Promovideo

Audiofragmenten

Luís Tinoco Dreaming of the unseen 

 

Peter Vigh  Metamorphose

 

Frieda Gustavs A língua que ele fala

 

Camiel Jansen – Anger to Anguish

 

Camila Menino  Rising Tide in Man’s Folly

 

Volledige tracklist:

Camiel Jansen (*1991)

1. Anger to Anguish (2023) 8’39

Ana Roque Antunes (*2000)

2. Let’s face it (2023) 7’21

Frieda Gustavs (*1996)

3. Mãe (2023) 2’13

Peter Vigh (*1987)

4. Metamorphose (2023) 8’51

F. Gustavs

5. A língua que ele fala (2023) 4’03

Camila Menino  (*2001)

6. Rising Tide in Man’s Folly (2023) 6’10

F. Gustavs

7. Desenhei uma almofada (2023) 5’13

Luís Tinoco (*1969)

8. Dreaming of the unseen (2023) 8’52